blir inte mycket gjort...

jag har hysterisk abstinens... vill inget annat än att få sätta mig och pyssla lite.. men vad ska man göra när man varken har plats eller tid eller ork?

På söndag åker hela familjen upp till Lindvallen för lite skidor, lite mys och mycket avkoppling. Men så fort vi kommer tillbaka blir det rusning till ikea så jag ÄNTLIGEN kan få mitt skrivbord.. ohh vad jag längtar.. har i brist på annat redan suttit och vikt lite kortbaser som jag ska dekorera när jag har någonstans att sitta! Blev så inspirerad av det här inlägget (kortet är urvackert!!!)



så här ligger det en vikt kortbas och bara väntar på att få bli iaf hälften så fint som det här.. :-)

Snart så... bara 10 dagar kvar...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bloggcandy!!!!!

Snubblade in på pojjos sida och hittade denna underbara bloggcandy... med typ alla mina favoriter!!! Så då måste man ju vara med!!!



Klicka på bilden så kommer du också dit!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt år, nya möjligheter och ett nytt skrivbord på gång!!!

Då var 2011 här.

Idag är gubben ledig och vi har varit ute och röjt lite snö i trädgården inför helgens kommande plusgrader (eller iaf mindre minus). Växthuset är nu fritt från sitt tunga snötäcke och det var nog på tiden. Vet inte om glaset hade överlevt ett par decimeter till. Efter dagens snöskyfflande så har jag botaniserat runt på nätet efter inspiration och inköpstips inför vårens trädgårdsstök. Vi har en ganska bra bild av vad vi vill satsa på i växthuset. Har en del att göra ordning där inne först innan vi kan starta odlingen men en del ska vi nog hinna med i år. Skulle behöva byta 3 stycken glasrutor som gått sönder med.. vet inte riktigt varför man placerar en vedhuggningsplats 2 meter från ett växthus i glas, men någon tyckte tydligen att det var en bra idé. Men längtar redan efter att få plocka tomater, gurkor, paprikor och vem vet ev. även en vattenmelon.

Minst en sån här hoppas vi på kunna skörda i växthuset!!

Sommarens andra trädgårdsprojekt har även det med grönsaker att göra. Min dröm är att få ha ett trädgårdsland i upphöjda bäddar. Efter en del bloggläsande så har vi bestämt oss för att bygga egna "pallkragar" och efter lite rådgörande med pappa så kommer de byggas i lärkträd, som både är snyggt och har ett naturligt fuktskydd. De kommer placeras på ena kortsidan på huset (mest sol där) där vi idag har våra två, urfula ölandstokar. Så fort tjälen är ur marken ska de buskarna grävas upp!!! Sen blir det väl 10 lager med markduk under odlingsbäddarna för att förhindra att rötterna skjuter upp nya skott bland jordgubbar och morötter. Ohh jag längtar redan!!! Planen är att vi ska börja bygga på pallarna under februari-mars. Kliar bra i fingrarna :-)

Och nog för att jag älskar trädgårdspysslandet så har jag inte glömt bort korttillverkningen och scrappandet. Har hysterisk abstinens, men har inte riktigt något bra ställe att sitta på just nu. Men det blir det snart ändring på. Kommer få min alldeles egna pysselhörna i allrummet på övervåningen. Skrivbordet ska ställas framför två fönster (massa ljus!!!) och kommer bestå av en "valnöts"-bänkskiva från ikea med ben. 186 underbara pysselcentimetrar!!!! Ska bli så skönt att för första gången någonsin kunna lämna kvar saker framme och att inte behöva göra klart allt på en gång, utan att projekten kan få ligga och "dra" lite. För de som pysslat med mig vet att jag gillar att fundera, smaka på och flytta runt saker minst 10 gånger :-)

Nu ska det familjemysas och titta på hockey på tv. Vårt lilla monster växer så det knakar och blev hela 3 månader igår!

Mitt gamla tåg som jag hade som liten. Bara tutan som blivit söndertryckt (ohh nej en leksak som inte låter.. haha) annars är den i prima skick om än lite smutsig.. haha..

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()