Ny fredag, fortfarande massa snö och dumma dumma mig...

Sen Emil kom till världen så har det av förklarliga skäl inte funnits så jättemycket tid för pyssel och liknande. Huset har tagit sin tid, hund/hundarna sin och Emil har tagit mest. Men jag har trots det lyckats knåpa ihop 2 kort på dessa 4 månader... :-) woohoo liksom. Det första gavs bort i present till en 7-årig liten dam i söndags och det andra knåpade jag ihop igår kväll... Ett bra att ha kort, inget speciellt alls. Och vad upptäcker jag inte nu på morgonkvisten när jag ska lägga upp bilderna... har inte ett enda foto på kortet jag gav bort i söndags. Dumma dumma dumma mig.. Var ett konvulutkort i bruna toner med papper från prima och egengjorda kaffefilterblommor och allt.... var faktiskt jättenöjd med det.. och så ingen bild... inte ens en dålig.. jaja... är väl bara att göra ett nytt antar jag. Surt är det iaf.

Kort nummer 2 är ett stafflikort i glada turkosa toner med massa fjärilar på. Älskar älskar fjärilar. Hade väl ingen speciell i åtanke, mest ett bra-att ha-kort när någon fyller år. Pappert är faktiskt ur ett block som jag hittade, håll i er, på Ullared. Textstämpeln är från Tingtura. Den turkosa pins som sitter på höger sida.... kommer jag inte ihåg vart jag fått tag på, men vet att jag köpte den på någon rea. Stora fjärilen och även de små laserart-fjärilarna hittade jag på Panduros outlet i malmö för en mycket billig peng. De vart ju superbra här! Vita rosen är från Prima och blev lite extra piffad med stickles, men det syns dåligt på bilden. Inget extraordinärt men alltid bra att ha några kort på lager.





I onsdags var jag inne på Tesas blogg och hon hade gjort ett litet "huskort" som var så sött så sött. Då ett par vänner till oss nyligen flyttat (och vi kunde tyvärr inte hjälpa till) så ska de få ett sånt kort som inflyttningspresent. Så det får bli nästa projekt. Tackar Tesa för det.

Annars händer det inte så mycket här hemma. Har inte orkat ge mig på mer spackel. Hoppas att jag ska hinna klart med det på söndag eftermiddag, sen ska det slipas så får vi se hur mycket mer det behöver spacklas efter det. På lördag ska familjen ut och leta bilar. Får se om vi hittar något. Vi behöver ju en större bil inge snack om det.

Har hunnit med att baka lite bröd.....


...och har dessutom satt min första surdeg. Jag kallar henne Agda. Hon bor i tvättstugan där det är varmt och skönt. Idag är dag två och jag har varit ute och skakat burken. Det bubblar och har sig i den, antar att det är bra :-) Hade tänkt försöka baka surdegsbaugetter på måndag. Bra bröd att ha i frysen. Sen bakades det även en ny omgång kolakakor...och den här gången blev de så goda att till och med gubben fastnade för dem :-) De lär ta slut alldeles för fort.... :-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag och en jäkla massa snö ute..

Idag är hela familjen hemma än så länge.. Gubben körde fast på uppfarten av all snö. Får se om han kommer iväg idag. Natten har varit hemsk. Emil har varit väldigt upprörd och skrikit var 20:e minut. Slutade med att vi la honom i vår säng och har fått spendera natten sömnlös med insparkade revben.. galen pojk vi har..

Idag har jag iaf hunnit få in lite bilder på mitt skrivbord i datorn. Min hörna är långt ifrån klar, men tänkte ni skulle få se min fina utsikt iaf :-)



det ska upp lite hyllor på väggarna och annan förvaring. Men det kommer säkert bli bra när det är klart. Älskar ljuset där.. känns rofyllt och skönt att slippa sitta och stirra in i en vägg.

Annars håller vi på med ett annat projekt här hemma nämligen Emils rum. Det är lätt frustrerande att försöka få något gjort med en bebis hemma. Framförallt när man fortfarande på något vis är van vid att kunna lägga ett par timmar i streck på saker. Nu ska man vara glad om man får 30 minuters arbete gjort. Men nu är nästan hela rummet spacklat för första gången. Där satt en hemsk väv där så det är en del att spackla. Men det tar sig. Tanken är att han ska få ett turkost rum med gröna, svarta och vita accenter. Vi får se hur det blir. Hoppas på att det iaf ska vara färdigmålat om 2 veckor. Så här såg det ut när jag började iaf. Där det blåa syns satt det en gråmålad trälist.



Funderar på att försöka få tag på en begagnad växasäng och måla den svart eller vit. Han kommer ju inte sova här uppe på ett tag så vet inte om spjälsängen kommer vara aktuell när det väl är dags. Den som lever får se..

Nu är det iaf dags för frukost här och sen ska huset städas. Imorgon får man besök av svåger och sambo och ev. någon mer.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det är här... det är här... mitt skrivbord är här..

ja i fredags åkte vi till ikea och köpte det!!! Äntligen.. hehe så spektakulärt är det väl inte egentligen. Men jag har väntat i många år på en egen pysselhörna och nu är den här :-)

Blev en bänkskiva i "valnöt", 186 cm lång, och sen valde vi de vita benen till. De grå var ju asfula.. Provkörde det i helgen och ja.. det är underbart med lite utrymme. Har tyvärr inga bilder än på helgens alster. Men gjorde klart ett konvulutkort som jag haft liggande en månad typ, fixade lite kaffefilterblommor och dekorerade även lite ljus med stämpeltryck. Det sistnämnda var så enkelt :-) Så tyvärr vänner nu vet ni nog vad ni kommer få i gåbortpresent av oss framöver.

Men det som är kvar att ordna är en magnettavla på väggen, Har hittat en som inte ser ut som en typisk whiteboard, och sen ska en ordentlig stol införskaffas. Min stackars rygg tror ibland att den är 90 år gammal. :-( och sen vill jag väldigt gärna ha den här ....


Men det får bli en annan månad. För härnäst på to-do-listan står odlingsbänkar till trädgården. Det blir nästa månads projekt. Då ska det snickras och donas :-)

Slutligen så kommer ett tips för er som tänkte köpa födelsedagspresent till mig i år... (visst fyller inte förrens i juni men aldrig fel med framförhållning :-)....) så önskar jag mig en Big shot och Tim Holtz dies!!!


vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha...

Har till och med bestämt vart på skrivbordet den ska stå :-)

Over and out!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vacker bloggcandy!!!!! Stort vill ha begär!!!!

Hittade den här bloggcandyn när jag var ute på min dagliga bloggrunda... superfin!!! Klart man måste vara med!!!! Klicka på bilden om du vill besöka Essmos fina blogg!!



Så nu är det bara att hålla tummarna!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

tror mitt mattehjärta har gått sönder...

Igår tog vi mitt livs värsta beslut. Vi bestämde oss för att låta vår yngsta hund få somna in. Hon har så mycket beteendeproblem, tycks vara omöjlig att få rumsren och blir jättestressad/nervös så fort det är folk omkring henne. Dessutom har vi observerat mer och mer dominansförsök och tecken på aggressivitet. Med lille Emil i hemmet så bestämde vi oss nu för att det får vara nog. Vi kommer inte klara av det här och skulle aldrig aldrig aldrig förlåta oss själva om något hände mellan henne och Emil, om än av olyckshändelse. Redan nu så visar hon tydligt att hon inte respekterar honom. Har vid ett par tillfällen hoppat på honom när han suttit i babysittern och även när han legat i soffan. Det har gått bra alla gångerna men det är ju mer tur än något annat.

Men trots att jag innerst inne vet att det är det bästa för henne så gör det ont... så fruktansvärt ont. Vi skaffade henne tillsammans och hon är ju verkligen en familjemedlem. Sambons pappa har sagt ja till att åka iväg med henne, tack och lov. Finns inte en chans att vi hade klarat det själva. Så imorgon kväll kl. 18:30 är det dags... Den här veckan suger livet...



Första dagen hemma med vår minihund...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()