Laddar batterierna..

För när gubben kommer hem idag ska jag ut och försöka binda upp mina enorma melonplantor. ska bara leta upp några gamla nylonstrumpor först till frukten.. det blir lite tungt för plantorna annars! Växer så det knakar där ute.. våra gurkplantor ser ut som en mindre djungel. Misstänker att det kan räcka med 3 plantor nästa år. :-) Men det är goda gurkor och har verkligen gett riklig skörd än så länge. Har tom fått gett bort lite frukt för vi har inte hunnit äta upp allt själv. Men just nu serveras det gurkvatten, gurksmörgåsar, gurksallad m.m. i Visteby... :-) och nu har jag äntligen hittat ett bra inläggningsrecept även för slanggurka så det ska jag fixa med till helgen så att inga gurkor behöver hamna i komposten. Måste bara köpa burkar först. Och nu har dessutom tomaterna äntligen börjat få lite små gröna frukter och även physalisen har fått några små bär. Nu väntar jag bara på min blomkål och min paprika. Inväntar att chiliskörden ska bli lite större sen ska det torkas och göras chiliflakes och chilipulver.

Annars så har den här veckan gått hemskt långsamt. Kan bero på ultraljudet idag... längtar så dit... känns som att minuterna kryper fram.. Men så händer det lite saker som får en att tänka på annat än stund och så känns det hela bättre igen. Tex. startade vi vår söndagmorgon med den här utsikten från köksfönstret.



grannens islandshästar hade upptäckt att ägarna glömt stänga ena grinden och tydligen var våra äpplen väldigt smaskiga.. :-) vart lite chockad men skrattade mest åt det!

På pysselfronten är energin fortfarande lite låg. Spanar idéer och samlar inspiration från alla mina favvisbloggar och så snart så ska jag sätta igång med E album på riktigt. Men ett kort har jag hunnit med iaf. Det är till en av sambons kompisar som fyllde 35 år. Han är ingen kortmänniska men vill iaf göra något att lägga alla lotter och sånt i så fick bli ett rätt enkelt kort. Men jag är nöjd.



Försöker få tiden att gå idag. Ska städa nedervåning inför helgen, däruppe är rätt så rent fortfarande, och sen efter ultraljudet så är det äntligen äntligen äntligen semesterdags för gubben!!! Som jag har längtat! Ska bli så skönt att få tid och ork till familjen!

och lillemannen i familjen har blivit en hejare på att äta litegrann på egen hand. Macka och ffa banan går utmärkt att äta utan mamma och pappas hjälp... mamma och pappa jublar :-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hurra hurra hurra...

ja så måste man säga när man upptäcker att Sara Lee har färdig croissantdeg som dessutom ger väldigt goda croissanter!!!!

Har haft hysteriska cravings på croissanter (och iskall cola) under den här graviditeten (kommer väl ut en liten fransos eller fransyska till sist :-)..) och ja det är inte billigt att köpa färdiga men nu sist vi var och handlade så hittade jag en burk med färdig croissantdeg. Bara att rulla ut och grädda! Och de blev toppenbra!!! Hurra hurra hurra!!



Tror vi betalade 19 kr för burken. De blev inte lika stora som de man köper färdiga men det är inte negativt. Antingen får man äta två eller så kan man vara duktig och tänka på midjemåttet. :-)

Lycka i en burk!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vem behöver.....

gymkort och tid på stranden när man har en stor gräsmatta som måste klippas???? Idag tog den säkert 1,5 timme och klippa och jag är helt slut nu.... Kastade mig i duschen, lyxade med ett glas hallonsaft och sitter nu i soffan och försöker återfinna min normala kroppstemperatur.... vaaaarmt! Men nu är det gjort och gubben kommer bli glad för jag vet att han hade tänkt göra det idag när han och lillemannen kommer hem från farmor. Alltid härligt att kunna göra någon glad! :-)

Och igår hade jag besök av världens bästa Linda... Blev italiensk kycklingsoppa (världens bästa kycklingsoppa...mmm... tur jag gjorde en stor sats så jag har massor kvar att äta!) och jordgubbar på kvällen. Sen var iaf Linda duktig och gjorde två kort (och jag hävdar bestämt fortfarande att 7,5+7,5+15=30 oavsett vad linjalen sa... dumma den) jag tog mig iaf äntligen i kragen och monterade upp mina nya stämpar på EZ. Alltid något! :-) och Linda... korten blev bra!!!! bara så du vet... Hoppas kunna finna lite tid och ork snart att fortsätta på Emils album... kanske när Per har semester??

Men nu ska jag slappa i soffan en liten stund innan resten av dagen ska få fortsätta... Hoppas mina grabbar kommer hem snart för börjar nog få lite abstinens efter min terrorist ändå...



..och även efter den stora terroristen... :-)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

såååå lat dag...

ja det får man verkligen säga att jag och lillemannen har. Vi har typ stigit ur sängen klätt på oss, ätit lite och busat. Men sen är det nog inte så mycket mer. Men efter två dagar med fullt ös så är det rätt skönt att kunna slappa lite. Och då vårt lilla monster inte sover på nätterna sen ett par månader tillbaka så kan jag inte direkt säga att jag besitter någon överskottsenergi ändå. Men jag laddar inför helgen! Sambon tar med sig lillen och åker till svärmors sommarstuga och jag får äntligen äntligen äntligen äntligen solotid. Då kommer bästa scrapgurun Linda hit och så har vi tjejkväll med tjejsnack, god mat och pyssel. Misstänker att Big shoten kommer gå varm :-)

Annars så växer allt här buskar, träd, gurkor och bebisar. Allt blir större och bättre :-) även jag :-) men inte på vågen, den har stått still sen jag blev gravid = yay! hoppas kunna hålla det några veckor till iaf, sen kan jag nog inte göra så mycket åt det.

Ja händer inte så mycket här idag. Väntar på att kycklingen ska tina sen ska det kokas lite barnmat. Så avslutar här med en bild på vår alldeles egna terrorist som nu i snart 20 minuter lekt "gömma telefonen under soffan"..

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Dags att blåsa liv i gamla bloggen...

Här har det varit stendött i över en månad. Inte för att jag inte har haft saker att dela med mig utan mest för att jag inte fått tiden att räcka till för att hinna pränta ner dem.

Så vart börjar vi.
Livet är bra. Bebis i magen har nu hunnit bli 15 veckor gammal. Det går fort fort fort... :-) man hinner ju knappt med. Men jag mår bra och så vitt vi vet så mår bebis bra.

Den stora "bebisen" växer också så att det knakar och han blir 9(!!!!) månader om 2 dagar. Hur gick det till egentligen??? Galet värre. Han kryper med turbomotor och går om han får hålla sig i saker. Så inget sitter säkert längre i huset. Men det är så kul, allt går så fort med honom nu.



Har hunnit pyssla lite med. Har blivit 2 stycken "presentkort" till mamma och pappa. Jag och systeryster bjöd dem på middag på Lemongrass i Malmö. Mycket lyckad kväll!!!




Sen tog ena svägerskan studenten så fick ju göra ett kort till henne med. Hittade ett papper som jag tror faktiskt är ett av de allra första papperna jag köpte när jag började scrappa. Men nu vart det perfekt till det här projektet!
Hon skulle få pengar så fick bli ett kuvertkort till.



Har äntligen fått hem alla bilder jag beställt framkallning på. Så härnäst ska det börjas med Emils album. Dags att sätta igång snart för snart är den lilla tid man har just nu försvunnen.

Som liten avslutning så måste jag få skryta lite över mitt växthus. Det växer så det knakar där inne.

Kolla bara in våra gurkor och vattenmelonen som nu blivit nästan lika stor som en bandyboll.



Blir en första gurkskörd om 1-2 dagar.. jippi!!!

Nu blir det popcorn, soffa, underbar sambo, sovvägrande bebis och Top gear specials-maraton! En alldeles perfekt söndag med andra ord :-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()