Ny kortvikning..

Visst är det lustigt att vissa kortvikningar verkar så svåra att man nästan backar undan på tå. Men sen så visar det sig att de inte alls var så svåra som man först trodde. Har länge tittat på de trifoldcard eller trishuttercard (kärt barn har många namn).. och bara tänkt ohh tänk om man kunde göra ett sånt... Och en halvt sömnlös natt häromdagen slutade med jag sökte lågt och högt genom youtubes fantastiska djungel. Och hittade vid 2330 tiden en tutorial på hur man gör just det kortet.. och det verkade så himla enkelt när hon gjorde det att jag till sist kände nej men nu måste jag prova på. Så igår kväll så tog jag fram skärmaskinen och papper och satte igång och lite klister och klipp senare voila...





Detta är helt klart en ny favoritvikning. Den kommer användas fler gånger!

Annars så fortsätter jag mest med blomtillverkningen. Igår provade jag att använda mig av kaffefilter. Vi kan väl börja med att konstatera att stansarna inte gillade kaffefilterna om det blev för få lager. Då fastnade allt. Men tar man två filter samtidigt alternativt viker ett så gick det betydligt bättre. En erfarenhet rikare.

Kaffefilterblommorna var lite pilliga men blev jättefina de med. Jag satte dem två jag gjorde igår på ett paket som jag vikt själv. (underbara internet, man kan ju hitta allt..) Det är tänkt att bli ett litet paket för ett presentkort. Den gula blomman är färgad med gold glimmer mist och glittrar jättefint den andra är infärgad med lila och rosa distresser och penslade med lite perfect pearl.



Är absolut nöjd med gårdagens pysselskörd..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

svårt att komma i säng igår..

var inte så sovatrött igår.. så fastnade i göra-blommor-träsket... provade lite olika färger och att stämpla bladen på de svart/vita... kan bara säga.. att jag älskar det här.. hur klarade man sig utan de här.. :)

Finns beskrivningar på andra sidor.. men här kommer min.

Jag har stansat ut mina blommor ur cardstock men det funkar nog med de flesta papper. Använde ett vitt. Stansade ut 4 stora, 3 mellan och 3 små.



Jag tar hål i mitten med min håltång. Mest för att jag tycker att det blir lättare att arbeta med allting då. Var noggranna med de minsta.. så du inte "missar" mitten och hugger av något blad...



Jag har sedan färgat kanterna på båda sidorna av varje blad. Beroende på vilket resultat du vill ha så väljer man färg. Distresser löses upp och färgar hela bladet. Icke-vattenlösliga stannar kvar där du färgat. Sen monterar man ihop den efter storlek, med en brad i mitten och sprider ut bladen.



Sen använder jag min Minimister och blötlägger allt. Blött(!) ska det vara! och börjar sen vika upp de inre bladen.  Man kan vara rätt hårdhänt men dra inte för hårt då risker du att dra av bladen.



Kläm ihop allt till en blöt "klump". Låt torka. Jag torkar utsidan med embossingfönen och vecklar sedan försiktigt ut de yttersta bladen och formar blomman. Låt torka. Det tar lite tid. Men blomman ska "stelna" och torka helt. Sen kan du dekorera blomman efter tycke och smak. Lite perfect pearls kanske eller varför inte lite distresser på bladspetsarna.



Resultatet (med lite perfect pearls).......taa daa...



Jag blev jättenöjd.. gillar verkligen att kunna göra saker själv från scratch istället för att alltid behöva köpa färdigt.

Här är nattens skörd..





Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mina underbara stansar har kommit.. ohhhh säger jag bara..

Ja eller vad ska man säga. Jiiiiipppiiiii! mina blomstansar kom idag, så nu har jag äntligen fått prova på tipset jag hittade det på stampARTic. Det här blev resultatet av mitt första försök.




Använde beigefärgat cardstock. Sprejade den blåaktiga med turkos glimmer mist och den andra färgade jag in med distresser.. blev en mjukare ton, använda tattered rose och dusty concord. Jag är supernöjd för att vara första försöket.

Gillade verkligen tekniken.. så kommer bli fler fler sådana blommor.. har redan massor med idéer på gång.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jobb jobb och inget pyssel gör marie till en ledsen flicka..

Nu börjar abstinensen göra sig påmind.. Behöver få vika ett papper, montera en blomma eller något.. pysselångesten växer.. vilken jäkla tur att man är ledig imorgon. :) Nu gäller det bara att mota Olle i grind så man inte låter den där här begynnande förkylningen att få fäste i kroppen.. Så idag blir det c-vitamin och rödvin.. ja rödvin är ju packat med antioxidanter.. så det måste ju vara bra för en ;)

Har inte blivit ett enda pysselprojekt på hela helgen så har inget kul att visa upp. :( Men nya idéer är under bearbetning. Tror det är dags att vila julkortstillverkningen lite och göra någon LO till. Jag inväntar bara mina fina retro flower-stansar. Såg ett sånt fantastiskt bra tips på hur man gör egna superfina blommor utifrån retrostansarna.. så var bara tvungen att köpa dem. Nu är jag inte expert på länkar med mera men du hittar tutorial här under "12 september 2009" bara att scrolla ner på sidan. Jag älskar idéer som innebär att jag inte hela tiden måste köpa allting färdigt. Tänker prova göra liknande blommor med kaffefilter som man färgat med. Spännande :) vill att de ska komma nuuuuuu så jag kan börja! Haha.. ibland undrar man hur man fyllde dagarna innan man upptäckte pysslets magiska värld :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen en ledig dag.. avskyr 6 dagars veckor.

Man kanske ska vara tacksam för att man överhuvudtaget har ett jobb.. men ja jag vet inte.. gillar fortfarande inte 6 dagars veckor. 3 dagturer följt av en ledig dag när man nästan känner sig bakis för man är så trött fortfarande följt av 3 kvällspass... känns som att man är mer på jobb än hemma. Och dessutom jobbar karln kväll den här veckan. Så måndag-onsdag syns vi 15 min på morgonen och 15 min på kvällen om jag orkar hålla mig vaken tills han kommer. Inte kul alls faktiskt.. Nästa helg blir det 3 dagars ledigt iaf.. sköööööönt.. Och ev. kommer Linda hit på måndag och scrappar.. längtar redan.. behöver en inspirationsboost..

Annars så fortsätter julkortsverkstan.. har blivit nästan 2 julkort per kväll den här veckan. Så det tar sig. Försöker prova mig fram och se om man kan göra några enklare varianter.. men jag vet inte blev inte helt nöjd med det som ser ut som ett vanligt "vykort". Sen har det blivit ett par farsdag-kort. Ett till min pappa och en till svärfar. Jag var initialt inte ett dugg jäkla nöjd.. men jag vet inte.. känner nog ändå att de duger...  :) det är svårt när inspirationen är låg.







Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Julkortsverkstan fortsätter....

Tiden går .. förstår inte hur man ska hinna med allt.. många kort som ska göras och ibland kommer livet emellan..

Min älskade morfar gick bort i fredags. Inte helt oväntat, men ändå... morfar.. blir troligtvis begravning den 19:e november... och som i en dålig amerikansk serie så har det dykt upp drama... vi får väl se hur det hela kommer att sluta. Under tiden så får man ta och fokusera sig på jobb och pyssel.. Tur att man har pyssel :)

Tack vare min underbara pysselvän och vän i största allmänhet Linda så fick man en inspirationsboost.. Här är de senaste julkortsalsterna...





Nu är det bara ett par miljoner kvar att få ihop.. men härnäst på pyssellistan står årets Farsdag-kort...  :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()