På västfronten... lite nytt..

Det är ca. 30 grader i vårt kök, där jag försöker sitta och pyssla lite. Men varför sitter du inne och pysslar när det är så fint väder undrar en del... jo för att som gravid och enorm så är det för vaaaaaaaaaaaaaaaarmt för mig att vistas ute. Jag smälter av att vara inne och ute är det inte svalare. Så såvida vi inte ska till stranden så håller jag mig inomhus. Svettades til och med när jag satt stilla idag.. Fick köra 10 minuters intervaller. Men efter måååånga pauser så är nu senaste beställningskortet klart. En kompis ska på bröllop och har beställt det här. Då jag inte känner personerna som gifter sig så känner jag mig rätt trygg med att lägga upp bilderna.
Blev faktiskt rätt nöjd... trots att det är svårt att koncentrera sig i värmen.





Vikningen är en hexagon petal card som man kan hitta mall på här. Jag ändrade storleken innan jag skrev ut den. Och man kan ändra "kronbladen" så man får lite olika former på den. Men den blev helt klart en ny favorit!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

idag har det pysslat fast inte på det vanliga sättet..

Idag tog jag mig i kragen och startade projekt: måla om dörröppningen! Äntligen!

Vi har en ganska bred dörröppning mellan hallen och vardagsrummet som tidigare varit i ful-furu. När vi nu äntligen fick tummarna ur... ni vet var.. och satte upp vita dörrfoder så stack den här plankan i ful-furu ut som en finne i ansiktet. Det måste ju bara åtgärdas! :-) Det fick bli mitt projekt. Igår åkte vi till bauhaus och köpte på oss det vi behöver för att komma igång med diverse småprojekt som behöver bli klara innan bebis kommer och imorse tog jag tag i det. Ruggade upp den lackade ytan innan frukost och efter frukost målade jag första lagret. Gick förvånasvärt smärtfritt. Tack vare det trevliga varma vädret (tycker man iaf när man får vara inomhus och ha AC:n igång) så torkade färgen så snabbt att jag på eftermiddagen kunde stryka en andra gång! Så nu är det klart!!!! Känns alltid kul när man får bocka av något på sin to-do-lista! En sak mindre att utföra iaf :-) Känner mig jättenöjd med dagens insats.

Imorgon ska jag på besök hos barnmorskan, dags att mäta magen :-) Sen blir det att stationera sig i köket för det är dags att ta itu med midsommaraftons efterrätt. Men om orken finns så tänkte jag försöka riva tapeterna i sovrummet och även skära bort den bit som släppt i hallen. Vem vet.. kanske orkar spackla det hela till helgen. Annars får det bli nästa veckas projekt. Försöker ge mig själv lite uppgifter varje dag att utföra. Men vid 15-tiden är min ork helt slut och en eftermiddagslur är ett måste så orken är inte på topp alls just nu. Men så länge jag kan lägga mig och vila så överlever jag nog :-)

Förresten kan jag nu lägga upp bild på den lilla surprise jag gjorde förra veckan. Den är nu levererad till sin rätta ägare så nu gör det inget om den ligger här. Den hängde på en fin flaska med Penfolds Thomas Hyland. (Hoppas det smakar Linda :-)...) Första gånget jag provade på den här vikningen och jag är jättenöjd!!!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag har kreativiteten flödat!

Har för första gången på myyyyycket länge åter hittat tillbaka nöjet och avslappningen med att få pyssla! Har idag fått två blomkrukekort gjorda (första gången för mig.. aldrig provat den vikningen innan men älskar nu den!!!) och en surprise som jag måste vänta med att lägga upp.




Har äntligen fått användning av mina 100-tals akryldroppar i olika färger!!!!

Flyttade ut alla sakerna i köket, då vi aldrig äter där ändå :-) och fick äntligen sitta både bekvämt och med allt inom räckhåll. En klar nackdel med att bo i en tvåa med bebis på väg, två katter som river ner allt och två hundar som sen käkar upp allt katterna rivit ner, är att det liksom inte finns så mycket space för pyssel. Men jag löste det hela häromdagen när det slog mig att den dagen vi köper hus ska jag minsann fixa mig en isolerad friggebod som pysselrum!!!!! snacka om att få sitta ifred med sina tankar :-) haha..

Annars så växer magen så det knakar, tror minsann att den expanderar flera cm var dag just nu... för är ju för sjutton större var morgon jag går upp. Det känns en del att den växer just nu med, trycker och drar ordentligt i livmodern och ligamenten. Ibland inte på ett särskilt trevligt sätt. :-( Men man överlever! speciellt när sambon kommer hem med godis åt en :-)

Förresten så fyllde man år igår och blev ordentligt grattad. Fick ett Nintendo Wii av min älskade älskade sambo... :-) Boxades igår så att svetten lackade :-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

stå ut... stå ut... stå ut...

Inte många timmar kvar nu... så hoppet lever om att jag kommer att överleva även den här dagen.

När man har jobbhelg så orkar man inte så mycket mer än just jobba, tyvärr. Så har inga nya alster att presentera. Men imorgon tänker jag ta ego-dag. Kan varmt rekomendera det faktiskt. Förhoppningsvis så får jag både ork och tid att inviga nya skärmaskinen som flyttade in i veckan.



vilken skönhet eller vad säger ni :-)
Har iofs inte ens packat upp den ur kartongen, men den sitter där och väntar på att användas. Fick mindre frispel när jag satt och gjorde stafflikorten inför morsdag och upptäckte att jag överhuvudtaget inte kan skära rakt eller mäta rätt! Hur svårt kan det vara?? Tydligen skitsvårt!

Skaparlusten är väckt igen så det finns hopp om att det kommer produceras lite alster under kommande veckorna. :-)

Har ett beställningskort till ett bröllop i juli som jag kanske borde börja med... med tanke på min enastående förmåga att bara flytta runt saker och inte sätta fast dem :-) Linda tror du vet vad jag menar ;-)

Annars så sparkar bebis för fullt, snurrar runt och kittlas större delen av dagen. Magen känns redan jättestor och det känns mycket udda att den ska bli ännu större.. kommer ju få en afrikansk elefant att se liten ut..  :-( 
Men som kära sambon sa.. "Man får vara fet när man är gravid.. "...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Får nog snart hjärnblödning...

ja.. kan nog inte beskriva känslan på något annat sätt just nu... blir snart tokig... Får väl gå ut på balkongen och skrika lite...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Spark i magen!!

Bokstavligen talat!!!

Igår kväll låg jag och sambon och pratade lite innan vi somnade. Sambon med handen på magen och då helt plötsligt kände jag hur det kickade till... och till min stora förvåning kände han det med! En liten stund senare kom ytterliggare en. Inget snack om saken, det var bebisen det.. Idag har rörelserna fortsatt och jag har nästan hela dagen känt hur det fladdrar till i "magen"! Superspännande!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()