gud vad tiden går....

vår lille älskling är snart 6 månader... hur sjutton gick det till?

Tiden har gått så hysteriskt snabbt!



Första nutrilettveckan är nu klar. Vi hade middagsbjudning här i lördags blev försenad gåsamiddag med äppelpaj. Mums i magen säger jag! Men slutvikten för vecka 1 hamnade ändå på 2,3 kg. Jag är nöjd. Men mycket vill ha mer så nu kör vi vidare på vecka 2. Hoppas på 1,5 den här gången. heja heja. Idag är det tufft hjärnan är sugen på allt (eller allt... allt onyttigt) men det känns inte så tufft att stå emot. Vi har en cola liggandes i kylen sen lördags och den ligger kvar. :-) Är bara så sugen på att baka. Hittade ett recept på björnbärspaj med lime som lät så smaskig. Men jag spar det receptet och får "ransonera" ut dem på helgerna framöver. Den här helgen ska vi på kalas så då blir det inge lyx här hemma. Men nästa helg kanske. Men för att tillfredsställa bakbehovet så knåda jag nyss ihop en surdegslimpa iaf. Såg att limpan vi hade i frysen börjar ta slut så lika bra att fylla på. Dessutom behövde jag kontrollera om min surdeg fortfarande mår bra efter några veckors vila (den har fått mat men har inte bakat på någon vecka). Om någon timme får vi se resultatet. Kanske kan unna mig själv en liten skiva till middagen idag.

Annars har det inte varit så mycket pysslande med varken bak eller papper. Har dock börjat leta upp fotografierna som jag vill göra LO:s på till Emils album. Har hittat ett gäng nu, så snart ska jag skicka iväg en beställning på korten. Så snart så kanske man kan visa upp lite alster igen :-) Tillsvidare tror jag nog det mest kommer bli odlar- och trädgårdspyssel. Börjar bli dags att förodla mina fröer och komma igång med odlingslådor och växthus. Längtar!!!! Dessutom tror jag att jag kommit på vad jag ska göra åt våra urgräsliga Tokar som står mellan garaget och huset. Är nog bland de fulaste jag vet. Så fort tjälen släppt ur marken så kommer de grävas upp och ersättas med ett par bärbuskar istället. Blir ett sjuhelvetes jobb att få upp rotsystemen men det är det värt. Kommer bli mycket finare och roligare med lite ätliga buskar istället. Är så less på vintern nu... (ja till och med jag kan bli det.. ) vill ha vår vår vår!!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åter i Uppsala...

Att flyga med Emil var nästa en dröm... om vi bortser från 5 minuter innan landning på vägen hem. Han var så trött och ville bara sova och vi var tvugna att sitta still. Kan säga att jag aldrig hört min son vråla på detta vis. Men efter lite lirkande så somnade han, 3 minuter innan vi landade. :-) Men han verkade inte bry sig ett dugg om tryck i öronen eller något annat. Så kommer nog ske att vi flyger ner tillsammans fler gånger.

Tiden i Skåne gick som vanligt alldeles för snabbt! Förstår inte varför minuter på semester går dubbelt så snabbt som när man är hemma. Ett mysterium helt klart! Men det var kul! Mormor och morfar är ganska kära i sitt barnbarn... haha den saken är helt klar! :-) Vi åt gott, shoppade och umgicks för hela slanten. Så här trött blir man när man hängt i skåne med familjen S en hel dag.



Han somnade på plats när jag diskade :-) då är man trött.



Men nu är vi tillbaka i Uppsala igen. Och idag var det dags att ta itu med allt igen. Dag nummer 1 på Nutrilett. Har en liten kvällssnutt kvar på amningen så känner att jag kan köra lite nu. E har själv valt bort amningen så känns bra att kunna sluta. Tänker dock äta middag med familjen på kvällarna. Måste få mat en gång om dagen om jag ska orka. Det innebär ju egentligen bara att det tar lite längre tid att gå ner, men det känns okej för mig. Mål nummer 1 är 12 kg.. :-) små nätta mål här :-) haha.. Heja heja på mig!

Emils rum är nu grundat och klart. Idag eller imorgon ska vi ta och måla klart alla lister och taket. Sen ska eluttagen bytas (plasthöljet då) och sen ska vi börja måla väggarna. :-) Inväntar vårt rabattkort från Fastighetsbyrån sen ska vi iväg och inhandla färg på Flügger. Får 20% rabatt där, är ju alltid något! :-) hinner nog inte bli klara den här veckan, men med största sannolikhet är det inredningsdags till nästa helg!!! Men det gör inget, nu är det bara yta kvar, inte massa slip och spackel :-) Han kommer få det fint vår lilla kille.

Idag skiner solen så vi inväntar sambon sen blir det en eftermiddagspromenad i det fina vädret. Känns lite surt att åka ifrån snödroppar och barmark och komma hem till snö och isvägar... men antar att våren även kommer hit till oss... får bara vänta lite till :-) Kan ju börja drömma lite om den iaf nu när mina fröpåsar ligger här hemma. Hittade även en påse Salladsärtor när vi var i söder. Våra favvisar :-) blir mums i sommar.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Imorgon lyfter vi...

Ja, imorgon ska jag och lille Emil flyga från sthlm-malmö. Helt ensamma... Känns jättenervöst, hoppas att han inte tycker det är alltför jobbigt och skriker hela resan. Idag har tvättmaskinen gått varm, så nu tror jag allt som ska med är tvättat. Känns som jag har hyfsad koll på läget iaf. Vi ska bara vara borta tills på måndag men vill ju inte riktigt behöva ställa mig och köpa dubbla grejer bara för att jag glömt dem. Planet lyfter först 20:00 så hinner fixa det mesta imorgon.



Nu är Emils rum grundmålat. Hittade några småskavanker som jag spacklade om och idag har jag slipat ner det sista. Så nu ska ytterliggare ett lager grundfärg på där vi spacklat och sen är det dags att måla lister, tak och väggar. Men det blir först efter Skåne. Men är så sugen på att få det klart nu. Har idag fått hem de fina bokstäverna som ska sitta på hans dörr. Jag har lite svårt för de "vanliga" bokstäverna med hundra färger och clowner och allt vad det är på dem. Så blev så glad när jag hittade de här hos Barnvänligt.



Och de var ännu finare in real life.  :-) och när jag var inne där och kikade runt i sortimentet hittade jag den här



den bara måste vi ha... :-) haha.. helt galet.... den har till och med en liten svans.



Idag har jag till och med kommit ihåg att mata surdegen. Den bubblade fint fortfarande så antar att den mår bra. Senaste baket slutade med en sån här limpa....



...och den var gooood.. :-) saftig som tusan och massa smak. Tackar Kalasgott för det.

Bakade dessutom egna hamburgerbröd häromdagen. De användes i lördags när vi gjorde hemmagjorda hamburgare från scratch. Och de var mums filibaba!!!! Blir lite småsugen på en sån idag igen nu när jag tittar på bilden, men idag får det bli något annat.



Så antar att det nu är dags att rota fram något ur frysen och tillaga, magen börjar gapa lite väl högt just nu :-)


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ibland förvånar man faktiskt sig själv...

Idag har gått över förväntan! Så skönt..

Per och Emil åkte iväg till återvinningen i förmiddags. Var kanske borta 1,5 timme. Under den tiden han jag spackla halva Emils rum och baka klart min surdegslimpa. Och tack vare en snäll sambo och en ännu snällare bebis så hann vi faktiskt spackla klart hela rummet innan svärfar och faster A kom förbi. Trodde aldrig vi skulle hinna bli klara idag men det blev vi. Så imorgon blir det att slipa. Tack och lov är det betydligt mindre att slipa efter den här spacklingen än förra så bör nog gå rätt fort. Har faktiskt blivit rätt duktig på att spackla måste jag säga. Går både snabbare och lättare nu än för ett par månader sen. Utveckling?? :) än finns det hopp.

Jag hoppas verkligen att vi ska hinna grundmåla imorgon så vi ser om/vart vi behöver spackla lite mer. Är så sugen på att börja måla och att få bli klar. Hoppas att vi får det lika fint i verkligheten som det är i mitt huvud.

Nästa projekt här inne är ju sen gästrummet. Har hittat en underbar mönstertapet på Bauhaus som vi ska ha där. Är så sugen på att se hur det blir när den är på plats. Kommer verkligen bli ett helt annat rum. Har köpt överkast till sängarna som ska matcha tapeten och letar för fullt efter en snygg mörkbrun hissgardin. Sen behövs lite sänglampor men jag har inte hittat några jag gillar så vi letar vidare. Men som att det inte räckte så fick vi för oss att riva ner en "vägg" i 3:e rummet på övervåningen :-) Förra ägarna hade byggt upp en liten vägg mot snedtaket och byggt in en liten säng där åt dottern. Kl 830 imorse bestämde vi oss för att plocka ner den. Vi är galna, hehe. Men måste säga att rummet upplevs helt annorlunda nu när den är borta.

Kommer garanterat inte känna så här varje dag, men just nu älskar jag att ha ett hus att renovera. Är jättekul att ha saker att göra och att få göra om. Och längtar verkligen tills vi kan börja i trädgården. Älskar det mesta just nu, livet är fint.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen fredag och livet börjar på nytt igen... skulle behöva typ 3 ugnar idag...

Mitt "vackra" surdegsbröd gick åt så snabbt att jag inte hann ta några bilder på det när det var färdiggräddat. Men så här såg det ut i ugnen :-) hehe måste ha slarvat när jag vek ihop den, för den fick världens böld :-) men gott som sjutton var det.



Och idag vaknade jag tidigt igen och hann med att pyssla klart mina små "kort" som jag pysslat med ett tag. Superenkla och tackar ödmjukast Tesa för inspirationen! Har inte gjort klart själva kortet som ska vara i, men tänkte att ni skulle få se hur de såg ut ändå.



Jag tyckte att de blev jättesöta, väldigt "våriga". Har två mottagare planerade för dem redan. Får hoppas att de inte är inne här och läser :-)

Och har ni inte varit inne på Tesas blogg redan så har hon just nu ett tips på att göra egna infärgningsverktyg med hjälp av schackpjäser och dominobrickor! Helt fantastiska! Det har jag skrivit upp i min idébok och så fort jag trillar över ett gäng schackpjäser och dominobrickor ska jag med göra infärgningsverktyg!!


Annars så är det fredag igen, verkar ha blivit mina bloggdagar :-)

Vi har fått låna en slip av svåger och svägerska så nu kanske vi kan slipa klart rummet idag så hinner jag spackla klart andra omgången den här helgen. hoppas hoppas! Annars så har jag tänkt baka nutellakakor idag, men jag glömde köpa jordnötter!! dumma mig, som tur är har man en snäll sambo som fixar på vägen hem. Sen hade jag tänkt hinna väcka lite mer surdeg och baka en limpa till. Imorgon kommer svärfar förbi som alltid "tjatar" om att jag aldrig har nybakt bröd när han kommer, så imorgon ska han minsann få äta en smörgås :-) och mitt i det här skulle jag behöva hinna baka hamburgerbröd med till morgondagen. Visst kan man köpa sånt färdigt, men det är ju så mycket billigare att göra en stor sats själv och frysa in.

Har man gått och blivit snål på äldre dar???? :-)

Nu är det dags att jaga efter Emil som lyckats ta sig ut i köket på egen hand... fattar inte att det gått så fort...han börjar ju bli jättestor... ÅNGEST!!!!



Den här veckan har vi "lärt" oss... oj råkade visst tappa... inte alls meningen...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

tror minsann att vi flyttat in på riktigt...

ja eller nästan iaf..

Helgen som var fick vi massor gjort. Hängt upp vår nya tv på väggen, inhandlat och hängt upp fotografierna i köket, gjort iordning en liten tv-hörna på ovanvåningen, städat garaget, städat förrådet och sålt ett par skidor. Vi hittade även tapeterna som vi ska ha i gästrummet i lördags. Det kommer bli så fint så fint. Men först ska Emils rum bli klart. Hade en riktigt produktiv dag igår med så nu är ÄNTLIGEN första omgången spackling klart! Hoppas att jag ska hinna slipa det mesta idag, håller tummarna för att Emil väljer att sova lååång lunch :-) Med lite tur och lite skicklighet så ska väl vi hunnit grundmåla rummet och målat tak och lister innan veckan är slut. Vi hoppas på det. Och har dessutom nu till sist bestämt mig hur vi ska göra där inne. Har nog ändrat mig 5-6 gånger. Men nu har jag hittat den vinnande designen. :-) Kommer bli färgglatt och tufft. Visst är det mycket jobb, men det är samtidigt jättekul att ha något som man verkligen kan göra om till sitt eget. Så jag bär mina valkar i händerna med stolthet. :-)

Scrappingen och korttillverkningen har jag inte hunnit så mycket med, men jag har ett projekt på gång som jag hoppas jag ska hinna få gjort inom kort. Får försöka komma ihåg att fotografera det den här gången innan jag ger bort det. :-)

Och sen måste jag ju uppdatera om min lilla surdeg Agda. Hittade ett ställe i tvättstugan där hon stormtrivdes. Första veckan bakade jag surdegsbaguetter som blev suveräna! Har ett par kvar i frysen :-) Matade sedan på den degen som var kvar och kastade in i kylen. Har ingen aning om jag gör rätt eller inte, men igår kväll tog jag fram henne, matade på henne, mätte upp den mängd jag skulle ha till dagens bröd och täckte med plast och ställde henne åter i tvättstugan, så att hon skulle få vakna i lugn och ro ur sin svala dvala. Imorse såg hon pigg ut så då satte jag igång en deg. Blir en sirapslimpa idag, hämtat från en av mina favoritbloggar Kalasgott. Det bör vara klart runt lunch, de här bröden har ju så långa jästider, så får kasta in en bild då med en kort uppdatering. Men kan säga att jag längtar efter att få inhandla en degblandare. Behöver inte vara något extremt. Kör idag med elvisp och degkrokar och avslutar med att knåda för hand och säger bara gud vad skönt det hade varit med en maskin. Har dessutom hittat en jag vill ha.... men men... måste bearbeta sambon först :-) tror jag ska gå och göra det nu direkt... :-) Vill bara lämna er med en liten bild på vad som kan hända när man rensar skafferiet :-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()