Gissa mums:et? :-)



Den här står klar i mitt kök just nu... gissa vad det är...

Längtar efter att få sätta tänderna i en rejäl bit :-)

Annars är jag helt helt helt slut idag, går på ren vilja för någon energi finns det dock inte. Natten var fruktansvärt. jag mår lite halvfunky och E. vaknade kl 01:30 och bestämde sig för att det var dags att gå upp igen. Så det var bara att knalla upp och göra om hela nattningsproceduren igen. Var helt körd efter det så gick upp och la mig i gästrummet. Men det var ju bara att gå upp strax efter 6 igen när sambon skulle åka till jobb.

=

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  TRÖTT  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Får hoppas att natten som kommer blir bättre.

Sen har vår goa pojke fått för sig att han ska dricka ur alla glas som han ser. Oavsett vad det är i dem. Och får han inte det så blir han fullkomligt rosenrasande. Hävdar bestämt att det humöret måååååste komma från Per. hahaha... Men det går att distrahera honom genom att ge honom ett eget "glas"... eller rättare sagt min shaker... den springer han runt i gåstolen med och "dricker" ur... och är jätteglad!



Förresten så kommer strecket han har snett över pannan från en frontalkrock med underredet på soffbordet. Mycket dumt att rulla in i det med huvudet först... men men...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

The black devil och ett par babyskor... :-)

Ja i fredags flyttade vår nya (3:e) katt in hos oss....

Have you met .....



BAZINGA!
(eller the black devil som vi kallar honom)

Han är pyttepyttepytteliten och alldeles alldeles sjövild. Är värre att hålla koll på honom än Emil. phu.... Men supersocial och jätterolig!

Dessutom har vi idag varit och besökt ett par vänner som nyligen fått bebis. Så vad passade inte bättre än att ett par babyskor! Så här har ni mitt första försök på ett par babyskor. Hittade mallen här.



Jag är jättenöjd.
De är gjorda av ett ljusblått cardstock, mönsterna är swirls stämplade med Distress inks Faded jeans. Sen fick det bli lite blingbling för att piffa upp det hela lite och satinband som skosnören. Jag är absolut jättenöjd!

På presenten dem fick satt den här tagen.



Tyvärr syns det inte att hela tagen är sprayad med guldig mist. Men jag är supernöjd. Enkel men fin. Finns så många som gör helt otroliga tags men jag får inte till det. Skulle också vilja kunna... men jag tränar på. Skam på den som ger sig...

Annars knallar livet på här hemma. Min sallad har tittat upp ur jorden så även mina rädisor. KUL!
Emils rum är nu klart! Gardinerna sattes upp idag och myrorna är på väggen och vi är supernöjda! Ett kul rum precis som ett barnrum ska vara.
Och de som tror att man är sysslolös som föräldraledig... det här tog honom 1 minut.....



Det var väldigt viktigt att plocka ur ALLA leksaker... så att man kan leka med korgen... TOKunge!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

woohoo..

...idag kommer elektrikern. Det har bara tagit 10 veckor, hur svårt kan det vara... tydligen jättesvårt. Men idag kommer han och kopplar in vår värmepump :-) lagom till att det är dags att stänga av den för säsongen :-) tajming. Men bättre sent än aldrig eller hur. Ska bli skönt att bli av med sladden som förfular vår framsida.

Igår hade vi finbesök av Helena och lilla Tuva. Blev en promenad i solen följt av superfika på balkongen. En riktig feel-good-day :-) sådana behöver man många av. Och snart så kommer våra härliga utemöbler upp från Skåne så då kan man börja njuta på altanen på riktigt.

Har dock inte hunnit med så mycket pyssel på sistone. Trädgården har tagit mycket tid och muskelkraft senaste veckorna. Men jag har några projekt framför mig att sätta tänderna i. Ska göra examenskort, ett par grattiskort och mors dagkort. Sen om tid och energi räcker till så tänkte jag börja på Emils album. Så sysslolös behöver jag inte vara.

Idag är jag bara jättetrött så blir nog en lugn hemmadag. Tänkte försöka hinna baka lite bröd och fylla upp frysen igen. Det får nog räcka som projekt för dagen.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

smutsiga fingrar..

ja det får man när man spenderat hela helgen till att rensa rabatter, så frön och stapla ved. Men vilket väder vi har haft!! och bäst av allt är att det verkar fortsätta ett par dagar till.

Blev ett besök på Bauhaus och granngården i helgen med. Köpte kryddor och pelargoner på Granngården, de har ett supererbjudande (tycker jag iaf :-)...) så nu kan man hitta Krusbladig och slätbladig persilja, Oregano, Oregano Hot & spicy, citrontimjan, Salvia, citronmeliss och ananasmynta. Och jag kan bara säga har ni inte luktat och smakat på ananasmynta så gör det!!! Vilken sensation! Jag brukar ha lite svårt för mynta men den här var fantastisk. Kan nog göra sig jättebra som bla. te. Kan säga att det luktar gott(!) i vårt växthus just nu :-) Dessutom så passade vi på att köpa tapeterna till gästrummet (25% rabatt på Bauhaus, sweet). Så efter att mamma, pappa och syrran varit på besök i maj så kan vi börja riva ner de fula blå som sitter där nu! Yeah! Blev mönstrade tapeter med en vit-beige botten. Blir nog bra när det är klart! :-)

Mindre kul dock var att termometern visade 0,6 grader imorse och då slog det mig att jag glömt ta in alla mina småplantor från växthuset. Är lite nervös för att gå ut och kolla om de har klarat sig. Håller tummarna och hoppas hoppas.

Idag tror jag att jag ska försöka mig på att gräva upp lite ormbunkar i ena rabatten. De har fått härja fritt i alldeles för många år och ska nu ersättas med lite dagliljor som jag köpt via Lilla fiskaregatans trädgårdsbutik. Hittade en som heter samma sak som min mamma, så de var jag ju bara tvugna att ha!



Visst är den vacker!

Men nu är det dags för frukost och att starta dagen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Emils födelsedagstavla.

Idag tog jag äntligen itu med Emils födelsedagstavla. Den blev i samma färger som hans rum är i nu och jag blev faktiskt väldigt nöjd. Får en liten känsla av att det saknas något mitt på ungefär men kan inte sätta fingert på vad det skulle vara.







Den lilla Tim Holtz-fågeln har fått Glossy accent runt omkring sig och Crackle accents i mitten. Tyckte iaf att resultatet blev bra! :-) Kanterna på pappert är stämplade med Tingturastämplar och Distress ink Black soot.

Träramen är från Panduro Hobby och målad med svart träfärg. 

Har försökt mig på att göra några pappersblommor idag. Sådana som påminner om dessa:


Bild lånad från Pysseltagen.se

Skulle dock behöva en lite cirkelstans för jag kan då inte klippa runda cirklar haha.. Får anteckna det på Vill-ha-och-behöver-listan.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sista spadtaget ...

Igår satte vi spaden i marken, eller stenröset kanske är ett bättre ord, och tre timmar senare hade vår "vägg" av buskar klar. Ja det är ju ingen vägg än, men om något år kanske.

Blev en resa till Plantagen som resulterade i två svarta vinbärsbuskar, två röda och två röda krusbärsbuskar.

Här var det tänkt att det skulle vara en bild på vårt arbete. Men då det inte går att ladda upp bilder för andra dagen i rad så ger jag upp... så inga bilder tyvärr.

Blev ju inte världens finaste "dike" eller vad man ska säga. Men där stod ett par jättefula Ölandstokar där innan som vi grävt upp som totalförstört gräsmattan där och dessutom var marken vidrig... sten sten och åter sten. Men nu är dem på plats och nu är det bara att hålla tummarna för att rådjuren inte slukar dem vid första bästa tillfälle.

Dessutom har mina jordgubbar kommit i jorden! Blev som jag tidigare nämnt Polka och Senga Sengana. Är inga stora plantor så de får ligga under fiberduk och mysa ett tag till då vi fortfarande har runt nollan på nätterna.

Även här skulle det vara en bild.... vad är problemet?????

Men nu finns det ett köksland! I växthuset har lite kryddor (stark oregano, citrontimjan och persilja) kommit i jorden. Köpte mig dessutom en chiliplanta som står och myser i en kruka därinne och så har jag petat ner lite vitlöksklyftor i jorden. Tänkte sätta några ute i kragarna med, vitlök är ju gott.

Men idag är det dötrist väder så idag blir det att hälsa på bokbussen och sen försöka leta upp all tvätt som min älskade son stulit ur tvättkorgen och slängt ut i hela huset. Säger det igen.. vem fasen uppfann gåstolen??? Onda människa. :-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()