Att göra kort som kräver matematik sent en fredagkväll = dålig idé!

Ja så skulle man kunna sammanfatta det.

Vi ska på släktträff med sambons mammas sida idag och då hans mormor fyller 75 år så ville jag knåpa ihop något till henne. Bestämde mig under dagen för att försöka mig på ett bokkort. Så när lillemannen slocknat vid 19 så smög jag upp till min något överstökiga hörna.

Det tog mig 3(!) cardstock att få till "pärmarna"... för det är tydligen väldigt svårt att räkna centimetrar när man är trött... suck på mig... mycket spillbitar blev det.

Men efter 4 timmar, ja det tog så lång tid för mig man är inte snabbast i stan, så hade jag ett färdigt kort som jag faktiskt är riktigt nöjd med!





Då mottagare pratar finska så blev det ett sent besök på google translate. På framsidan står det "Grattis" och på insidan "Grattis på födelsedagen", hoppas vi iaf :-)

Använde mig av papper från Maja Design "Mina vänner Paula", tror det var 6 och 7. Jättefina papper! Och sen har jag fått lite användning av min Big shot och min MS fjärilsstans!

Är jättenöjd! Tyckte det blev jättefint!

Nu börjar det bli dags att starta dagen.

Trevlig valborg allesammans!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snabba ryck...

På en vecka har det varit tvära kast... :-)

Från att i princip inte haft något alls att göra så har jag nu nästan för mycket att göra! Alla fotografierna jag har beställt har kommit så nu finns det ingen ursäkt för att Emils album inte ska bli klart innan året är slut. Hittade mina svartmålade djupa ramar häromdagen så nu kan Emils födelsetavla också påbörjas. Och som om inte det räcker så är nu alla odlingslådor byggda, oljade och satta på plats. 4 av 7 är fyllda med jord och potatisarna väntar på att få komma i jorden. Ska försöka få tag på lite jordgubbar den här veckan så de kan få komma i jord! Lutar mot ett par plantor "Polka", som fortfarande är den godaste jordgubben jag ätit, och några plantor "Senga sengana", som många säger ska vara goda. En tidig sort och en senare sort, så kanske vi får gubbar under större delen av sommaren :-)


(bild lånad från www.odla.nu)

Visst blir man lite sugen!!!

Det som dock känns lite surare just nu är våra sk rabatter. Tog ut mina överblommade påskliljor och tänkte gräva ner dem i rabatterna så att vi får fina påskliljor nästa år. Jo eller inte. Den snustorra lerjorden är så hård att jag inte ens fick ner spaden genom ytan. Misstänker att vi kommer få gräva upp alla rabatter och jordförbättra om vi överhuvudtaget ska få ordning på dem. Dessutom så har förra ägarna låtit växterna få härjat lite väl fritt så på sina ställen växer saker hela vägen ut i gräsmattan. Gillar egentligen inte kantstöd men vi lär nog behöva sätta ner några om vi ska få till det. Mycket jobb, mycket jobb. Men tur att vi inte behöver göra allt på en gång. Vi har ju hela livet på oss :-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glad påsk och vilket väder!!!

Hade man kunnat drömma om bättre väder? Nej tror faktiskt inte det. Påsken har varit fantastisk och än är den inte slut. Men hör och häpna, vi har inte ätit ett enda ägg! haha.. hur är det möjligt.. ja inte vet jag det har bara inte blivit av. :-)

Vad som dock blivit av är att det har byggts en stor odlingslåda till växthuset, och nästan alla (bara 4 st kvar) pallkragarna har blivit inoljade med en mycket tjusig mörkgrå ton. Bilder kommer när allt är klart. Idag ska det sista oljas och sen ska det grävas i gräsmattan och läggas markduk och sen är det bara att fylla på med jord. Och snart så kan man börja sätta fröer och köpa plantor!! Som jag har längtat!!! Dessutom fick vi lite virke över så det blir en odlingslåda på 100 x 40 cm med. Där ska det få bo lite kryddväxter! Mitt fina växthus börjar ta form :-)

Dessutom har jag faktiskt, håll i hatten, gjort ett kort och lyckats komma ihåg att fota det :-) Blev ett enkelt gå-bort-påsk-kort till kära familjen Hemlin, som bjöd oss på heldag igår.

Gjorde ett mindre och enkelt crisscrosskort. Fick användning av såväl mina nya MS-stans (fjärilen) samt min älskade älskade Big Shot (bokstäverna). Enkelt men fint. Jag är nöjd!





Imorgon hoppas jag att mina fotografier jag har beställt ska komma! Sen är det bara att sätta igång med LO:s till Emils album. Känner att min inspiration och lust har fått en väldig uppsving senaste veckan. Tycker att det ska bli jättekul att få komma igång igen (lagom till att utesäsongen verkligen sätter igång haha). Sitter och klurar på om jag ska ta och skicka iväg en beställning till wild orchids craft. Ska bara försöka bestämma mig för vad jag vill ha, för jag hade lätt kunna köpa allt de har!!! haha..

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

jag vet inte... man kanske börjar bli dement...

ja.. man kanske ska börja oroa sig. Hinner inte pyssla så jättemycket just nu, är så mycket annat som tar tid just nu, som är minst lika roligt. Men då och då hinner jag knåpa ihop något kort och det gjorde jag i söndags. Svägerskan var mottagaren. Gjorde ett litet crisscrosskort med vita primarosor på. Vart helt ok för ett snabbiskort. Skrev ner hälsningen och la i presenten och så åkte vi iväg... whats wrong with this picture... inte fasen kom jag ihåg att fotografera det här kortet heller. Suck på mig. Så har inte så mycket kul att visa idag heller på pysselfronten. Blir man less på sig själv eller vad?

Får bjuda på något annat kul istället.



Så här firade vi Emils 6 månaders dag :-) är inte så illa som det ser ut.. :-) han fick smaka lite av vaniljglassen, lyckades smeta ut det i halva ansiktet och vid ett obevakat ögonblick så stal han hela glasstruten ur handen på mig. Tokunge!

Men vi kan sammanfatta dagen med att glass är gott.

Annars är det snart påsk och planen är att vi ska bygga odlingslåda till växthuset och börja olja in alla pallkragar till trädgårdslandet. Så vi hoppas på fint väder! Dagen bjuder på en visit i stora staden, dags för mig och gubben att ta oss i kragen och TBE-vaccinera oss. Kul, nej, billigt, nej men ack så nödvändigt!

Men tänkte avsluta dagens inlägg med en trevlig nyhet!

Igår kom brevbäraren och ringde på! Han hade ett paket till mig! Och ja.. nu har min Big shot flyttat in och jag är ju bara kär kär kär!!!!! Så nu blir det en usabeställningn när skattepengarna kommer. Dags att införskaffa dies dies dies!!!! Lycka lycka lycka!!!

Ha en fin tisdag!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Våren har flyttat in på vår entre :-)

Igår åkte jag och Emil till Plantagen och brände hål på plånboken :-) Men fint blev det.



översta krukan fick en stor påsklilja tillsammans med vit bellis och murgröna. Den nedre krukan fick en underbart färgstark Ranunkel som delar utrymme med vita penséer och murgröna.



Här fick en underbar Bonsai Salix samsas med blålila penséer. Kommer bli så fint när de små videkusarna kommer :-)

I en liten kruka på baksidan satte jag de plantorna som blev över. En liten planta Blåsvingel och ett par plantor vita penséer.

Jag bara älskar att ha hus. Älskar allt med det, men framförallt friheten och utrymmet. Sen älskar jag ju dessutom just vårt hus lite extra :-)

Idag har jag bakat morotskaka till morgondagens mammagrupp :-) mums i magen.. luktar underbart i hela huset nu. Men jag håller mig ifrån det. Nästan minus 6 kg på vågen nu. Vill man att det ska bli mer kan man inte äta morotskaka. När Per kommer hem ska vi försöka ta itu med riset som blivit av "buskslakten". Och någonstans däremellan ska jag försöka hitta tid att göra ett Grattiskort. Och då mitt kära barn är på rent ut sagt skithumör idag så vet jag inte om jag kommer få något alls gjort. Men man kan ju alltid hoppas....



Väcker inte den gula färgen glädje i själen!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

vilken underbar helg!!!!!

Ja det sammanfattar nog helt min helg! Solen har skinit och visst har det stormat och blåst och haft sig. men vi har varit ute massor och fått massor gjort i trädgården. De första snödropparna har tittat upp och nu har även lite krokusar visat sig.



igår började vi riva upp det trasiga stengolvet i växthuset. Jag hoppas att vi ska kunna åka till bauhaus i veckan och köpa virke så att vi kan börja bygga på odlingslådan som ska in där. Tyvärr så hade en till ruta gått sönder nu när det stormade som värst, så behöver nog leta reda på en glasmästare nån dag. Nån gång.. 

Hann dessutom måla klart det sista till Emils rum så nu väntar vi bara på gardinen sen är det klart!! Vi är verkligen jättenöjda med resultatet!

Annars så kommer den här veckan gå i bakandets tecken. Har massa att knåda och vispa ihop. Bröd, baguetter och morotskaka. Och på lördag blir det grilldag med svärmor och familj och svåger med sambo. Kommer både bli gott och trevligt.

Men idag skulle jag kunna döda för något sött, men jag står på mig och står ut! Heja mig!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

nära nära nu.....

ja.. nu är vi nära att bli klara med Emils rum. Ska måla om barnmöblerna svarta (tackar bästaste Linda för tipset!!!!!) tror jag gör det till helgen och sen väntar jag på en hissgardin som ska komma i maj... tack för den ellos..kunde inte ha skrivit det på hemsidan innan man beställde. jaja, den som väntar på något gott... kommer få vänta till slutet på maj. :-) Sen har jag beställt två små väggdekor-myror från vimsadekor, som jag hoppas ska komma den här veckan (då jag fick mail om att de var skickade i torsdags förra veckan... snigelpost eller?).

Men här har ni resultatet av det vi har gjort iaf :-)



Här har vi målat en fondvägg, tog sin lilla tid, men jag är jättenöjd! Från början kom all inspiration till rummet från den där mätstickan från Jabadabado som hänger bredvid fönstret. Det är dessa möbler som ska målas svarta.



Leksaksförvaring, misstänker att det kommer behövas, från ikea. Är trälådor som vi målat i samma färg som väggen. Det lilla loket i hörnet är mitt gamla. Det hade jag som liten, kul att det har hållt .-)



Garderobsdörrarna är målade med skoltavlefärg. Säger bara så här, ska ni måla med den färgen använd handskar och gör det i garaget. Det luktar som attan och färgen klibbar som attan och är helt jäkla omöjlig att tvätta bort. Men jag är jättenöjd!



Här ska sängen stå så småningom. Lampan från ikea är mycket finare när den är tänd. Kommer bli bra det här. Stora elefanten fick Emil i julklapp av faster Jessica och när jag var förbi i ikea i förra veckan var "mamma" och "bebis" elefant nersatta så då fick hela familjen flytta in :-)

Det är inget jätterum men det ser betydligt mycket större ut nu än innan. Tänk vad lite färg kan göra.

Så snart är ett projekt klart i huset iaf. :-) Och nu har ju våren äntligen kommit till Visteby med så nästa grej på listan blir växthuset. Hoppas på att vädret i helgen ska tillåta lite utomhusarbete. Har satt en del fröer redan och nästan alla har kommit upp så snart behöver man någonstans att sätta dem :-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()